«Жить счастливо и в согласии с природой - одно и то же». - Сенека

Органік Стандарт включений в список контролюючих органів, які визнані Європейською Комісією



Гарна новина!

Український сертифікаційний орган  Органік Стандарт, що проводить сертифікацію органічного виробництва в Україні за стандартами ЄС  – включений в  перелік контролюючих органів, що визнані Європейською Комісією.
06.12.2011 Європейська Комісія опублікувала  офіційний  документ, що містить  перелік  контролюючих органів, які здійснюють свою діяльність  поза межами ЄС та гарантують, що сертифікована продукція відповідає Стандарту з органічного виробництва та переробки для третіх країн рівнозначному стандарту Європейського Союзу (Постанова Ради (ЄС) 834/2007 та Постанова Комісії (ЄС) 889/2008) і може реалізовуватись в межах Європейського Союзу. 
Більше 70 сертифікаційних органів, подали заявку на включення в даний перелік. Але після двох років ретельного вивчення технічної документації Комітетом, лише 30 з них були затверджені.
З 16 органічних сертифікаційних  органів, що працюють в Україні, лише 2 потрапили до цього переліку.
Опублікування даного списку відіграє важливу роль та значно змінює процедуру експорту в країни Європейського Союзу. Відповідно до нової системи роботи, що вступить в силу з 01.07.2012 продукція сертифікована контролюючим органом, що внесений в даний  перелік може  експортуватися в країни Європи без отримання імпортного дозволу.
Органік Стандарт включений в список контролюючих органів, які визнані Європейською Комісією. З моменту  вступу в силу даної процедури роботи, продукція, що сертифікована Органік Стандарт  отримає вільний доступ на Європейський ринок, в той же час сам сертифікаційний орган буде знаходитись під пильним наглядом  Європейської Комісії.
Відповідно до даного списку Органік Стандарт отримав новий реєстраційний номер UA-BIO-108, який відтепер буде наноситись на маркування продукції. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные публикации